Rosa Tomtarna

Rosa tomtarna grundade vi 2017. Beroende på hur många överraskningar vi hunnit göra under året med Tuvas dag så har vi haft olika mycket pengar kvar i slutet på året. Dessa tog vi och besökte tomteverkstaden och fyllde säcken med. Första året besökte vi 5 sjukhus och år 2 var ett rekordår med över 1200 paket utspritt över hela 12 sjukhus från Malmö i söder till Östersund i norr.

Vi har även besökt sjukhus under påsk med rosa haren då vi fått in extra bidrag. Just att komma ut till sjukhusen under december och få sprida lite glädje och lämna över paket både till barnen samt sjukhusens lekterapi skänker glädje både till barnen, familjerna, personal och även oss.

Det vi märker mest är hur glada barnen blir och varför vi just är rosa är en sak som alltid kommer på tal från barnen. Då berättar vi att den röda tomten kommer ju på julafton men den rosa kan komma när som när det börjar närma sig.

Vi är så tacksamma för alla gåvor vi får under året samt framåt jul till Rosa tomtarna, det gör verkligen att många barn och familjer som får spendera jul på sjukhusen kan få lite julstämning på plats. Rosa tomtarna blir otroligt väl mottagna av alla och vet att även personal uppskattar vårt besök.

Ho ho ho!